בורבון | המשקה הלאומי של אמריקה כובש את העולם
- מערכת סיפיל
- 20 בספט׳ 2015
- זמן קריאה 2 דקות

בורבון
מה קורה חברים,עם כניסת הסתיו לאזורינו אנו מתחילים לפזול חזרה אל המשקאות שיחממו לנו את החורף בלילות הארוכים והרשימה היא ארוכה אז בואו נתחיל עם וויסקי מאמריקה…. בורבון הוכתר רשמית כמשקה הלאומי של אמריקה בשנת 1964 מפני שהסיפור שמאחורי המשקה כולל מתיישבים בארץ לא זרועה, מלחמת אזרחים,חזון תושייה ודם. למרבה הצער הרבה מהסיפורים אבדו כי אתם יודעים איך זה,מי שעושה היסטוריה אין לו זמן לכתוב אותה, אבל ממה שכן נשמר וסופר ועבר במשך דורות אנחנו מבינים למה זהו המשקה האמריקאי האמיתי, אז בואו נתחיל….

דגל משפחת בורבון
אז מאיפה הגיע השם בורבון
הסברה הרווחת היא שהמשקה נקרא על שם המחוז הידוע בקנטאקי שהשתרע על שטח גדול בהרבה מהמחוז המודרני (שאין בו מזקקות היום) .מה שקרה זה כשחביות הוויסקי היו מוכנות למשלוח הן הוחתמו עם שמו של המחוז כדי שאנשים ידעו מאיפה הגיע המשלוח,ואנשים התחילו לקרוא לוויסקי בורבון כדי לבדל אותו מסגנונות וויסקי אחרים שהיו נפוצים באזור. בשנת 1919 כשחוק היובש נכנס לתוקף כמעט כל המזקקות במחוז נסגרו ואלו שקיבלו אישור להישאר פתוחות עברו לייצר תרופות. ואולם עם ביטול חוק היובש אף אחת מהמזקקות לא נפתחה חזרה. המזקקות המוכרות לנו היום נמצאות במחוזות אחרים בקנטקי או במקומות אחרים בארצות הברית.

תומס ג'פרסון
אבל מאיפה המחוז קיבל את השם?
המחוז נקרא כך על ידי תומאס ג'פרסון אחד מהנשיאים הראשונים שלפני שהפך להיות נשיא קנה שטח אדמה בקנטקי על מנת לגדל יבולים וקרא לו על שם משפחת המלוכה בורבון מצרפת שהוציאה מלכים ששלטו בצרפת, סיציליה, נאפולי וספרד ועזרה למתיישבים במלחמה נגד הבריטים.

חביות בורבון
אז כמה חביות של בורבון יש באמריקה ?
מדהים אבל בקנטקי יש יותר חביות וויסקי מאנשים. ההערכה האחרונה הצביעה על 4.9 מיליון חביות וויסקי מוכנות לשתייה בעוד שבכל מדינת קנטקי יש 4.3 מיליון אנשים. מזקקת באפלו טרייס הצהירה שאפילו אם היא תפסיק לייצר וויסקי עכשיו עדיין המלאי שלה יספיק ל-20 שנים הבאות.

חביות בורבון
עוד משהו קטן על חביות בורבון
החביות בהן מיושן הוויסקי עשויות מעץ אלון אמריקאי והם נשרפות מבפנים על מנת להוציא את הסוכר מהעץ. לאחר השימוש הראשוני הן מועברות למיחזור ונשלחות לסקוטלנד על מנת ליישן וויסקי,בדרך כלל בלנדד וויסקי. וזה מפני שהחוקים אוסרים על שימוש בחבית יותר מפעם אחת.

חוקי הבורבון
החוקים והתקנות שעושים את הוויסקי בורבון!!
אז ככה,אי אפשר סתם לייצר וויסקי באמריקה ולקרוא לו בורבון .כמו בכל דבר איכותי ובעל מסורת של מאות שנים גם לבורבון יש מספר חוקים ותקנות שחייבים ליישם על מנת לזכות בתווית הנחשקת.
אז הנה החוקים לפניכם אם אתם מתכוונים לעבור בקרוב לאמריקה ולהתחיל לזקק.
יכול להיות מיוצר גם במקומות אחרים באמריקה אבל לא מחוץ לה.
חייב להיות מיוצר מ 51% תירס
התזקיק חייב להיות מיושן לפחות שנתיים בחביות
ניתן להשתמש בחבית רק פעם אחת ליישון
חייב להיות עשוי ממים, חיטה ותירס ושיפון בלבד
אסור להוסיף לאלכוהול צבע או טעמים אחרים.

כוס בורבון
כוסית של וויסקי בורבון היא תרופה טובה
פעם הבאה שאתם חולים או מנוזלים,נסו כוסית זה יעשה את העבודה ואם אתם ממש חולים או בקושי מסוגלים לקום בבוקר הנה מתכון שישיב אתכם לקו הבריאות :
בורבון וחלב

קוקטייל בורבון
אז איך לשתות בורבון ?
אל תיתן לאף אחד להגיד לך איך לשתות הוויסקי שלך. אתה צריך ליהנות ממנו בכל דרך שתרצה. ואכן, קצת מים עוזרים לפתוח את המשקה בדיוק כמו שהם עושים עם וויסקי סקוטי . אם ברצונך להוסיף קרח, השתמש בקוביית קרח גדולה שמקררת ביסודיות אך נמסה לאט. בורבון כמובן אלוף בקוקטיילים, הבורבון משמש לאינספור קוקטיילים מוצלחים כמו המנהטן, מינטג'ולפ, אולדפאשן ועוד ועוד….
留言