top of page

קוניאק | המדריך המלא לגבר המתקדם

מדריך קוניאק

מדריך קוניאק


זה לא משנה אם אתה רוצה להיות ווינסטון צ'רצ'יל [ ביבי] או סנופ דוג [ הצל] אם אתה גבר שאוהב לשתות ורוצה להבין מה לשתות שווה לך להכיר הקוניאק, המשקה שעושה קאמבק בשנים האחרונות : ממשקה עתיק ומיושן למשקה סופר אופנתי ומעודכן!!

אז ככה, קוניאק הוא ברנדי צרפתי שעושה בשנים האחרונות קאמבק ענקי, ממשקה עם תדמית מבוגרת וישנה למשקה מעודכן אופנתי וצעיר שכל ראפר שמכבד את עצמו מחזיק ביד וכל גבר שמחזיק מעצמו מחליף מוודקה לקוניאק [ מתקדמים בחיים לא?]. אפשר להתווכח אם קוניאק הוא הברנדי הטוב ביותר אבל אי אפשר להתווכח שהוא הפופולרי והמפורסם ביותר בעולם.

אז מה זה ההבדל בין קוניאק לברנדי?

קוניאק הוא ברנדי צרפתי שרשאי להיקרא קוניאק רק אם הוא מיוצר במחוז שרנט שבצרפת, בדומה לשמפניה שרשאית להיקרא שמפניה רק אם היא מיוצרת בחבל שמפיין גם השם קוניאק מוגן בזכויות יוצרים ע"י האיחוד האירופאי.

עכשיו כדי לייעל את ההגנה על השם קוניאק יש מספר חוקים שהיצרן צריך לעמוד בהם מלבד המיקום:

החוק הראשון הוא זן הענבים אשר חייב להיות מזן יוג'ני בלאן המוכר יותר כטרביאנו. הטרביאנו הוא זן נורא לייצור יין בגלל החומציות היתרה ואחוז האלכוהול הנמוך שבו וזו גם הסיבה למה הוא משמש כזן העיקרי לייצור קוניאק [98%] .

בשלב הבא מגיע הזיקוק: מספר שבועות לאחר שהענבים נסחטו והמיץ שלהם החל לתסוס ,"היין המותסס" מזוקק בדודי נחושת שבנויים בצורת כלים שלובים. התזקיק מזוקק פעמיים שלאחר מכן נשארים עם תזקיק אלכוהול שמגיע לרמה של 70% אלכוהול .

עכשיו אנחנו מגיעים לשלב היישון : תזקיק האלכוהול חייב להיות מיושן בחביות עץ אלון צרפתי למינימום של שנתיים לפני שניתן למכור אותו כקוניאק,אם כי קוניאק איכותי מיושן להרבה יותר שנים וזה לא נדיר למצוא קוניאק בין 50 שנה בשוק [ לא זול אבל אפשרי]

אחד האלמנטים הטרגיים ביותר בתהליך יישון התזקיק הוא האידוי :בשלב היישון האלכוהול בחביות מתאדה בקצב מהיר יותר מאשר המים בתמהיל וככה המשקה מקבל רמת אלכוהול נסבלת של 40% . ככה יוצא שתעשיית הקוניאק מאבדת קרוב למיליון וחצי חביות של קוניאק בשנה כתוצאה מהאידוי. עוד משהו חשוב לדעת זה :ככלל ,ככל שהתזקיק נשאר בחבית יותר זמן ככה המשקה מקבל טעם "מעושן ועצי" יותר.כמו כן הקוניאק מתיישן רק בחביות אז אם אתם קונים בקבוק וחושבים להשאיר אותו על המדף כדי שיתיישן עוד קצת אז זה לא יעבוד , פשוט תשתו אותו.

עכשיו אנחנו מגיעים לכיף: ברגע שהתזקיק הגיע ליישון ברמות שנים שונות או אז מתחילה העבודה האמיתית : המיזוג והערבוב. כל בית קוניאק לא משנה אם הוא קטן או גדול יחזיק חביות ברנדי ישנות מאוד [ מעל 100 שנים] כדי שישמשו כאמות מידה לקביעת הטעם וגם כדי להוסיף ברנדי משובח לתערובות הצעירות יותר וכאן נכנס המאסטר בלנדד לפעולה : תפקיד המאסטר בלנדד לוודא שהטעם של התזקיק יהיה זהה לזה שיוצר לפני 50 שנה ותפקידו הוא לערבב בין התערובות השונות עד שהטעם שיתקבל ישתווה לטעם המקורי של הקוניאק.

בהתאם לדרגות היישון מתקבלות 4 תערובות שונות :

  1. VS זו תערובת שבה הברנדי הצעיר ביותר מיושן לתקופה של שנתיים

  2. VSOP תערובת שבה הברנדי הצעיר ביותר מיושן לתקופה של 4 שנים,ברוב המקרים מדובר בקוניאק מצוין

  3. XO  תערובת שבה הברנדי הצעיר ביותר מיושן לתקופה של 20 שנים

  4. PARADIS הפראדיס הוא בלנד שמורכב מתערובות שהתיישנו במשך עשרות ולפעמים מאות שנים, תלוי בבית הקוניאק וזוהי פריבלגיה מיוחדת לשתות אותו אז אם אתם מצליחים הרווחתם…..

איך לשתות קוניאק :

אז ככה יש מספר דרכים לשתות קוניאק כמו ג'נטלמן אז הנה כמה מהם:

  1. ערבוב :אם הקוניאק צעיר [ VS] ערבבו אותו ,אפשר לערבב את המשקה בקוקטיילים כמו "סיידקאר" או " פראנץ קונקשיין" גם קוניאק עם ג'ינג'ר אייל זה מעשה פלאים.

  2. בלי מים,בלי קרח : תשתדלו באמת לשתות את הקוניאק שלכם נקי,ככה תהנו מהטעם האמיתי שלו,מים ידללו את המשקה יותר מידי וקרח פשוט יהרוס את הטעם,הקפידו להגיש את הקוניאק בטמפרטורת החדר בכוס בלון ,הכוס מאפשרת לקוניאק להתערבל ולשחרר את הריחות שבו.

  3. לא לפחד מהמחיר :למתחילים שבננו לא לפחד מהמחיר,אמנם זה יותר יקר מוודקה אבל גבר אמיתי צריך ללמוד לשתות אלכוהול וקצת קלאס לא יזיק….

  4. התחילו לאסוף : כל המומחים בעולם מציעים להתחיל לבנות קולקציה ביתית של קוניאק בדרגות שונות מפני שהמחיר עולה בהדרגה עקב הביקוש הרב למשקה מהמזרח וגם מפני שבתי הקוניאק מתחילים להרגיש חוסר במלאי של קוניאקים מיושנים מאוד עקב הביקוש הרב.

קוקטייל "סיידקאר" 


 הנסי עם ג'ינג'ר


טוב חברים מקווים שהינו מועילים נשמח לשמוע ממכם ואתם מוזמנים לבדוק את המבחר אצלנו באתר סיפיל במחירים הזולים בארץ!!

 
 
 

Comments


bottom of page