top of page

טקילה | המדריך המלא לגבר הישראלי

טקילה

טקילה


טקילה היא לא משקה רק בשביל להוריד שוטים ,השתכרויות והתעלפויות. זהו משקה איכותי בדיוק כמו וויסקי או קוניאק וכאשר יודעים לשתות אותה בצורה נכונה הוא יכול להיות מענג באותה מידה. בפוסט קצר זה אנחנו נראה לכם מה לחפש בטקילה ואיך לשתות אותה ובקיצור יהיה נעים להכיר ….

יש מצב שהמשקה היחיד שמאפיל על הייגר במוניטין הרע שלו היא הטקילה ,כולכם בוודאי נזכרים שהיו לילות ששתיתם אך מה קרה בדיוק אחרי זה אין לכם מושג, לילות שטופי טקילה בטיול בדרום אמריקה או אפילו בישיבה בבית או בבר השכונתי עם חברים,לילות שכל מה שאתם זוכרים מהם זה את ההתחלה ….

במקסיקו לעומת זאת שתיית טקילה היא חלק מאורח חיים חוצה מעמדות ולא רק דרך להשתכר.

בדיוק כמו עם וויסקי,סיגרים משובחים,או בורבון משובח לאמריקאים, ג'נטלמן מקסיקני אמיתי מבין שטקילה טובה בנויה ממרקם,ריח, עידון, טעם, מעמד, ומעל לכל תרבות.

בפוסט קצר זה אנחנו נציג בפניכם אם אחד המשקאות הטובים והלא מספיק מוערכים כאן בארצנו הקטנטונת.

אוקיי דבר ראשון : מה היא הטקילה ?

טקילה היא משקה שעשוי מסוג של קקטוס מקסיקני שנקרא אגבה (תחזרו אחרי: אה-ג'אה-ווי), ובמיוחד מהאגבה הכחולה.משקאות דומים אחרים במקסיקו עשויים מסוגים אחרים של אגבה, אבל טקילה אמיתית נעשית רק מאגבה כחולה.

כמו עם שמפניה,לאזור יש השפעה מכריעה על האותנטיות של הטקילה.על מנת שטקילה באמת תיקרא טקילה היא חייבת להיות מיוצרת ומזוקקת מאגבות שמגיעות מאזור מסוים של מקסיקו שבו הצמח גדל באופן טבעי (העיר טקילה, חאליסקו ועוד כמה אזורים).

בכל מה שקשור לשורשים ההיסטוריים של הטקילה אפשר להגיע עד לאצטקים,המשקה שלהם, פולקו ,הוא בין האבות המוקדמים של הטקילה. כאשר הספרדים פלשו וכבשו את אמריקה, הם אימצו את המשקה והחלו לנצל חלק מהטכניקות האירופיות שלהם לזיקוק. זה התפתח לאט לתוך מה שהיא היום טקילה מודרנית. לעומת משקאות אחרים כמו וודקה,פה אין דיון בכלל טקילה היא מקסיקנית.

התווית שעל הטקילה : מה הפירוש

בטקילה יש כמה דרגות ותכף נעבור עליהן אך לפני כן בואו נעבור על שני הקטגוריות העיקריות:

  1. "100% אגבה": עם 100% אגבה, הטעמים והריחות יהיו מאוד אינטנסיבים וחזקים ולכן אם אתם אוהבים טעמים חזקים ואקזוטיים,זה יהיה הסוג של טקילה שאתם רוצים לשתות.

  2. "מיקסטו" במיקסטו { MIXTO} לעומת זאת הטעמים והריחות נחתכים בחצי ע"י תוספת של מים וסוכר,אלו לא יהפכו את המשקה למתוק יותר אלא רק ליותר עדין ופחות אינטנסיבי.

ההבדל בין שני הקטגוריות האלו לא מעיד על איכות הטקילה אלא רק על העדפה אישית של מי ששותה.

טקילה סילבר/בלאנקו/לבן

טקילה סילבר זו לא מיושנת לפני הביקבוק והיא מייצגת את הטעם הפשוט. זוהי טקילה פופולרית לערבוב שכן הטעם "יבלע" בקוקטייל או בערבוב ולא יציף את טעמו של המשקה.זוהי טקילה למתחילים או בשביל "שוטים" על הבר או קוקטייל טוב. במילים פשוטות, זוהי טקילה לשותי וודקה.

טקילה רפוסאדו

רפוסאדו מיושנת בחביות אלון במשך 2-11 חודשים לפני האחסון או הפצה. טקילה זו היא בין הנפוצות ביותר, זהו משקה בצבע עינברי עם טעם קל אך מורכב, מה שהופך אותו לטקילה האידיאלית לכל מטרה.אפשר לעשות איתה "שוטים", אפשר ללגום ואפשר לערבב בקוקטיילים.

טקילה גולד

טקילה גולד היא בעלת צבע ענברי בהיר. טקילה גולד היא תערובת של טקילה סילבר יחד עם רפוסאדו,היא נמצאת בתחתית הדירוג של הטקילותו היא בדרך כלל זה גם החזקה/גסה ביותר מבחינת אלכוהול וטעם.

טקילה אנייחו

אנייחו הוא הטעם הכי מורכב של טקילה. בהגדרה שלו אנייחו אומר שהמשקה התיישן במשך שנה לפחות (אנייחו אקסטרא אומר לפחות 3 שנים יישון) בחבית עץ אלון קטנה, עובדה זו נותנת לטקילה טעם חזק, מעושן ונימות פרחוניות בהירות .אם טקילה סילבר היא "טקילה לשותי וודקה", אנייחו היא הטקילה עבור שותי ג'ין וסתם אנשים שיודעים להעריך משקה טוב.

אז איך שותים טקילה

זוהי כנראה השאלה הגדולה ביותר :חוץ מ "שוטים" ומרגריטות איך שותים טקילה??

אפשר לומר שעל טקילה איכותית חלים אותם כללים כמו על וויסקי או קוניאק :זה שיודע לשתות ישתה בין 100-150 מ"ל מתוך כוסית וויסקי בטמפרטורת חדר או עם קרח,זה הכל. אין צורך לערבב את הכוס או להריח אותה, הניחוחות יתפשטו ככל שהזמן יעבור. משקה אחד צריך להספיק לרוב הלילה [ללגום חברים לא לשתות].

תזכרו, הרעיון הוא להנות  ולא להשתכר [הימים האלו עברו זוכרים],אם הטעם הוא חזק ואינטנסיבי מדי, משיחת מלח על הכוס שלך תעשה את המשקה יותר קל לעיכול. טקילה טובה צריכה להעביר תחושה חמימה וזה צריך להתחיל בחזה לא בגרון [ככה זה עובד].

אם אתם רוצים לשתות טקילה עם חברים בדרך מעט שונה נסו :סנגריטה { בלאדי מרי מקסיקני} . משהו חדש ומרענן רק תוודאו שיש חברים טובים לידכם.

טקילה עם תולעת?

במילים פשוטות: התולעת היא גימיק זול. זה התחיל בשנות ה -40 כדי להוסיף סוג של "אותנטיות" למשקה וכדי למכור מזקל { סוג של משקה עשוי מצמח האגבה אבל לא טקילה} זול לתיירים. זה חשוב לדעת כי בטקילה אמיתית אף פעם אבל אף פעם לא תמצאו תולעת. כאשר אתה רואים תולעת בתחתית הבקבוק, זה לא טקילה,וסביר להניח שזה אפילו לא מזקל טוב.אם אתם לא יכולים להתנגד לפיתוי של צריכת אלכוהול עם תולעת מותססת אתם חייבים לדעת שיש סיכוי סביר שתגמרו שיכורים גמורים בסוף הערב כי התולעת מוסיפה כוח למשקה הזול הזה.

אז איזה טקילה לשתות

אז ככה בכל מה שקשור לטקילה,תמיד עדיף לבחור את המותגים האיכותיים והמוכרים כמו דון חוליו, פטרון, 1800 ומילגרואלו מותגים שעשויים 100% אגבה כחולה ושהרוויחו את המוניטין הטוב שלהם במשך שנים.בכל מקרה אף פעם אבל אף פעם אל תשתו משהו זול ולא מוכר.

 סנגריטה { בלאדי מרי מקסיקני}


מרגריטה קלאסית


מקווים שהיינו מועילים ואינפורמטיביים ונשמח אם תפיצו את הטקילה הלאה……

 
 
 

Comments


bottom of page