ג'ין+טוניק :מדריך מקוצר לגבר הישראלי
- מערכת סיפיל
- 27 באוג׳ 2015
- זמן קריאה 2 דקות

טוב חברים, הקיץ מתקרב וחובה על כולם להבין ג'ין וטוניק ואת הדרכים השונות לשתות, אז הנה מדריך קצר:
לעולם לא לסחוט לימון לתוך הג'ין והטוניק שלך
יש לזכור שהקישוט ששמים על הכוס [ קליפות מפירות שונים] הוא כדי להעצים את החוויה החושית הכוללת, ולכן ג'ין טוב לא צריך עוד תוספת טעם אלא אם אתם עושים קוקטייל. הדבר הנכון בהכנת המשקה הוא לסובב את הקישוט { תפוז, לימון} על הכוס כדי ללכוד את הארומה ושום דבר אחר,התוספת נועדה לקישוט בלבד.
תמיד לסיים את המשקה לפני שהקרח נמס
לחווית ג'ין וטוניק מושלמת השתמשו בכוס וויסקי,הקפידו לשים הרבה קרח ולסיים את המשקה לפני שהקרח נמס כדי שהקרח לא ידלל את המשקה .
לעולם לא לערבב את הג'ין והטוניק בכוס
מה שכן צריך לעשות הוא לטבול את הכף פנימה ולהוציא החוצה ככה תשמרו על הקצף והבועות, ערבוב יגרום לכם לאבד את הקצף.
התאימו את הקישוט לסוג הג'ין
התפקיד של הקישוט הוא לעורר את הג'ין ולהוסיף לחוויה, בג'ין מבוסס ערער עדיף להשתמש בקישוטי בזיליקום, בג'ין מבוסס ערער צריך להשתמש בקישוט הדר כמו תפוז, אשכולית, ואם הג'ין מבוסס מלפפון כמו ההנדריקס צריך להשתמש במלפפון בתור קישוט.
ג'ין טוב הוא אחד שאפשר לשתות נקי
כלל בשתיית אלכוהול: משקה טוב מחמם,משקה רע שורף. אתם צריכים למצוא ג'ין שזוקק בדוד נחושת.הנחושת עובדת כמו מטהר ומנקה את האלכוהול מכל מיני דברים כגון חומצות שומן וכולי, ומשאירה את הג'ין נקי וטהור.
"לונדון דריי ג'ין" מיוצר בכל מקום בעולם
"לונדון דריי ג'ין" הוא תהליך זיקוק ולא מקום פיזי. זה אומר שכל מרכיבי המשקה חייבים להיות מצורפים יחד לפני הזיקוק ולאחר הזיקוק מוסיפים רק מים ותוספת אלכוהול,כמו כן ההגדרה לא מוסיפה ליוקרה של הג'ין כי זה בסך הכל תהליך ייצור, הנדריקס לדוגמא הוא לא "לונדון דריי ג'ין" ועדיין הוא משקה מופלא. כמו כן שמדברים על ג'ין פרחוני מתכוונים למרכיבים הבוטנים שבתוכו בומביי ספייר הוא דוגמא טובה לג'ין פרחוני.
יש רק דבר אחד חשוב שזה מגיע לג'ין
למעשה הדבר היחיד החשוב הוא נוכחותם של גרגירי ערער. אפשר להחדיר לג'ין כל צמח וכל תבלין רק חשוב שהמשקה יכלול גרגירי ערער.
קנו את הטוניק הטוב ביותר שאתם יכולים
ג'ין מאיכות טובה צריך להתמודד עם כל טוניק,עם זאת חפשו טוניק איכותי עם הרבה קצף וללא טעמים מלכותיים.
בקוקטייל מרטיני יש מספר דברים שצריך לבדוק
אם אתם מכינים קוקטייל מרטיני בבית או שותים בבר תמיד וודאו שהג'ין שממנו מכינים זוקק בדוד נחושת כמו כן וודאו שהוורמוט שמשתמשים בו הוא טרי שזה אומר שהוא נשמר במקרר במשך היום, אם הוא לא נראה טרי ורענן בקשו מהברמן לפתוח וורמוט חדש { הם מרוויחים מספיק על הקוקטייל….}.
אפשר לאסוף ולשמור ג'ין כמו שעושים עם וויסקי
ג'ין איכותי ישן הוא בעל טעם מדהים. אפשר לאסוף אותו כמו שעושים עם וויסקי והם לא מאבדים מהטעם.
הנה מספר קוקטיילים להכנה ביתית,תהנו……
קוקטייל מרטיני קלאסי:
קוקטייל נגרוני
קוקטייל ג'ין סוואר
Comentarios